Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Cégbemutató

 

Társaságunk elődje, a Petra Nord Kft. 2004. évtől, a szükséges engedélyek birtokában, bérelt telephelyén veszélyes hulladékoknak minősülő hulladékolajok kezelését, hasznosítását végezte 2011. december végéig.
2008. év októberétől a Petra Nord Kft. rendelkezett szállítással történő begyűjtési engedéllyel veszélyes és nem veszélyes hulladékok vonatkozásában, amelyet az Észak-Magyarországi Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Felügyelőség bocsátott ki.

A begyűjtési engedélyek birtokában, a megnövekedett fáradt olaj mennyiség, illetve a piaci igények változása miatt társaságunknál szükségessé vált a kapacitások bővítése és technológia korszerűsítése. A Petra Nord Kft. miskolci telephelyén, a bővítést és korszerűsítést nem lehetett megvalósítani, ezért gazdaságossági okokból a telephely áthelyezése vált szükségessé, ahol már nem a Petra Nord Kft., hanem az EVOLUBE KFT. folytatta a szállítással történő begyűjtési és a hasznosítási tevékenységet 2011. július hónaptól.

Az EVOLUBE KFT. profilja a veszélyes és nem veszélyes hulladékok szállítása, közvetítése, kereskedelme, gyűjtése, előkezelés és hasznosítása, valamint a felsorolt tevékenységekhez kapcsolódó környezetvédelmi, hulladékgazdálkodási tanácsadás.

 

Célkitűzéseink, szervezeti céljaink:

Alapcél

- felhasználói igények kielégítése
- értékteremtés, termék és szolgáltatás előállításával - haszon (nyereség, profit) elérése mellett.

Stratégiai (hosszú távú) célok

Napjaink fő problémáját jelentő hulladékgazdálkodási kérdésekben a hulladék újrahasznosítási, hulladékkezelési technológiák kidolgozása, folyamatos fenntartása és fejlesztése oly módon, hogy a hulladékokból értékes, piacképes termékek kerüljenek előállításra.

Vállalkozásunk a létező legfejlettebb ipari országok által használt technológiák magyar piaci igényeknek, hazai és uniós jogszabályoknak megfelelő adaptálását tűzte ki hosszú távú célul, úgy, hogy az előállított termékek nemzetközi szinten is versenyképesek legyenek.

Taktikai (közép- vagy rövidtávú) célok

Célunk, hogy vállalkozásunk a Magyarország területén működő hulladékgazdálkodási cégek közül versenyképes szolgáltatásokat nyújtó szolgáltató legyen, aki minőségi, maximális vevői elégedettséggel tudja a hazai iparvállalatok hulladékolaj átvételi és kezelési igényeit kielégíteni.

A termékfejlesztésekhez, hulladékkezeléshez magasan képzett munkaerő alkalmazása, a munkaerő szakmai továbbképzésének fejlődésének biztosítása a legjobb nemzetközi gyakorlatok megismerésével és hazai meghonosításával.

Operatív (közvetlen) célok


A termékportfólió bővítése, hazai piaci pozíció megerősítése, tárolási és feldolgozási kapacitás bővítése, munkahelyteremtés.


Az átvett veszélyes hulladékok egy része az EVOLUBE KFT. hulladék kezelési technológiájában előkezelésre, hasznosításra kerül.

Az előkezelési technológiákban számos veszélyes hulladék fizikai, fizikai-kémiai, kémiai kezelését valósítjuk meg.

Az anyagában történő hasznosítás során formaleválasztó emulziós olaj, fűrészlánc-kenőolaj, általános gépolaj, hidraulikaolaj és egyéb kenési célú olajok előállítása történik.

A gyártás során csak előzetesen bevizsgált, a technológiának megfelelő hulladékolajok kerülhettek felhasználásra.
Az előállított termékek részben rendelkeznek az Építésügyi Minőségellenőrző Innovációs Kht. Nemzeti Értékelési Műszaki Engedélyével vagy Alkalmazástechnikai Bizonyítványával.
Azon veszélyes és nem veszélyes hulladékok, amelyek minőségi kifogás miatt a technológiába nem vihetők be, más hulladék kezelőknél kerülnek kezelésre, hasznosításra vagy ártalmatlanításra.

 

Érvényben lévő engedélyeink
Hatósági nyilvántartásba vételi igazolás: 154/2010 Szerencs Város Önkormányzatának Jegyzője
Telepengedély: 458/2014 Gesztelyi Közös Önkormányzati Hivatal
Szállítási, közvetítési, kereskedelmi, gyűjtési engedélyek:PE/KTFO/05984-8/2019
PE/KTFO/05977-11/2019
Előkezelési engedély: BO/32/04167-13/2020
Hasznosítási engedély:BO/32/00005-7/2021